Russisk luksusliner forsvinder sporløst i Nordatlanten

27/05/2013 12:25

Emma Kirstine Kejser

Nyheder
Småuhyggeligt og ret mystisk er det, at et russisk krydstogtsskib er sporløst forsvundet i Nordatlanten. Endnu værre er det, at skibet indeholder en masse giftige stoffer, som høje mængder olie, kviksølv og asbest. Den russiskbyggede cruiser ved navn Lyubov Orlova lå egentlig ved kaj i Canada, da man i januar besluttede, at det skulle sejles til ophug i den Dominikanske Republik. Men inden man nåede at fragte skibet nogle steder hen, blev skibets fortøjninger under mystiske omstændigheder brudt, og det store skib drev til havs. I Februar blev spøgelsesskibet spottet, drivende 500 sømil ud for Irlands kyst. Dog gjorde de canadiske myndigheder ikke meget, for at få indfanget skibet. I marts måned spottede man så igen skibet, denne gang 800 sømil ud for Newfoundland. Altså havde skibet krydset Atlanten hele to gange. Siden skibet ikke er spottet i længere tid nu, spekuleres der i, at skibet kan være gået til bunds. Skulle skibet være sunket, er der stor fare for lækage af blandt andet store mængder olie, asbest, kviksølv og andre giftstoffer, som er meget farlige for miljøet.

Mest læste i dag

Småuhyggeligt og ret mystisk er det, at et russisk krydstogtsskib er sporløst forsvundet i Nordatlanten. Endnu værre er det, at skibet indeholder en masse giftige stoffer, som høje mængder olie, kviksølv og asbest.

Den russiskbyggede cruiser ved navn Lyubov Orlova lå egentlig ved kaj i Canada, da man i januar besluttede, at det skulle sejles til ophug i den Dominikanske Republik. Men inden man nåede at fragte skibet nogle steder hen, blev skibets fortøjninger under mystiske omstændigheder brudt, og det store skib drev til havs.

I Februar blev spøgelsesskibet spottet, drivende 500 sømil ud for Irlands kyst. Dog gjorde de canadiske myndigheder ikke meget, for at få indfanget skibet.

I marts måned spottede man så igen skibet, denne gang 800 sømil ud for Newfoundland. Altså havde skibet krydset Atlanten hele to gange.

Siden skibet ikke er spottet i længere tid nu, spekuleres der i, at skibet kan være gået til bunds.

Skulle skibet være sunket, er der stor fare for lækage af blandt andet store mængder olie, asbest, kviksølv og andre giftstoffer, som er meget farlige for miljøet.