Ryanair bekræfter: "Vi flytter vores base ud af København, og fagbevægelsen får ikke noget ud af det"

Ryanair bekræfter, at de flytter deres base i København til Kaunas i Litauen den 14. juli for at undgå fagbevægelsens sympatistrejker.

Det skriver det irske flyselskab i en pressemeddelelse.

- Dette er en sort dag for dansk økonomi. Her er tale om danske fagforeninger - som indrømmer, at de ikke har medlemmer ansat i Ryanair - der ødelægger høj betalte job for danske piloter og kabinepersonale, skriver udtaler Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson i pressemeddelelsen.

- Det har udelukkende den betydning, at disse job nu bliver eksporteret ud af landet, mens fly til og fra København, de lave billetpriser og konkurrencen med SAS vil fortsætte.

Ryanair har længe truet med at flytte deres base fra København til Kaunas, hvis ikke fagbevægelsen aflyste konfliktvarslen.

Onsdag mødtes de to parter dog, efter Serviceforbundets ønske, for at forsøge at finde hinanden i den månedlange strid, der har været mellem dem, siden Ryanair afviste at tegne overenskomst på sine danske flyvninger.

Ifølge Serviceforbundets formand, John Dybart, forlod Ryanair mødet efter otte minutter og en blank afvisning af fagbevægelsens krav om overenskomst.

- John Dybart hævdede denne uge, at "Ryanair bluffede", når vi truede med at lukke hele basen i København. Måske vil han nu indse, at den danske økonomi og de danske fagforeninger ikke kan vinde ved at flytte danske job ud af landet, udtaler Eddie Wilson.

Pressemeddelelsen omtaler ikke Ryanairs baser i Billund og Tirstrup.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip