Ryanair frygter ikke blokade fra fagbevægelsen

Trussel om blokade fra den danske fagbevægelse er tilsyneladende ikke noget, der kan ødelægge nattesøvnen for to topfolk i Ryanair, som er på besøg i København i forbindelse med selskabets nye danske ruter.

- Der kommer ingen blokade. Det er ikke lovligt, siger kommerciel direktør i Ryanair David O’Brien på et pressemøde i København ifølge politiken.dk.

David O'Brien siger samtidig, at Ryanair er parat til at tage retslige skridt, hvis det bliver nødvendigt.

- Men jeg kan ikke forestille mig, hvorfor nogen fagforening eller nogen i det hele taget ville sige nej til 1700 nye job i Danmark. Det synes jeg, du skulle spørge fagbevægelsen om, siger David O'Brien ifølge dr.dk.

Ryanair har varslet nye lavprisruter fra København med start 26. marts, men afviser at forhandle overenskomst for omkring 120 kabineansatte med den danske fagbevægelse.

- Vi indgår ikke nogen aftaler med fagforeningerne her i København, ligesom vi heller ikke har gjort det andre steder, siger Eddie Wilson, personaledirektør i Ryanair, ifølge avisen.dk:

- Vi har aftaler direkte med de personaleklubber, der er alle de steder, som vi flyver ud fra.

Omkring 50 ansatte fra Københavns Lufthavn i Kastrup var mødt op foran Radisson-hotellet på Hammerichsgade i København, hvor pressemødet blev holdt, for at protestere mod Ryanair.

Men kommerciel direktør David O’Brien tager protesterne ganske roligt ifølge politiken.dk.

- Jeg ved ikke, hvem de er. Jeg ved ikke, hvor de arbejder, men de er helt tydeligt ikke på arbejde nu, siger han.

Ryanair oplyste ifølge medierne på pressemødet, at de har indgået aftale med handlingselskabet Aviator i Kastrup om bagagehåndtering og brændstofpåfyldning.

Men den aftale omfatter ikke de 120 kabineansatte, som Ryanair skal have i den nye base i Kastrup.

Flybranchens Personale Union (FPU) og Serviceforbundet har varslet konflikt over for Ryanair, og flere LO-forbund er ifølge DR Nyheder parate til sympatikonflikt.

Ifølge Jesper Due, professor og arbejdsmarkedsforsker ved Københavns Universitet, reguleres lønforhold i Danmark via overenskomsterne og ikke gennem lovgivning, og derfor vil det være lovligt for fagforeningerne at indlede en konflikt mod Ryanair.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip