Ryanair optrapper offensiv mod SAS

Ryanairs topchef Michael O’Leary gør det i hvert fald klart, at Ryanair vil rykke ind der, hvor de traditionelle selskaber trækker følehornene til sig, fordi de ikke kan få en fornuftig forretning af det.

»Vi planlægger at fortælle om flere nye ruter og baser senere på året i forbindelse med, at vi udnytter signifikante vækstpotentialer i markeder, hvor vores konkurrenter Air Berlin, Alitalia, Iberia, LOT og SAS blandt andre skærer ned,« siger Michael O’Leary i en kommentar i regnskabet.

Dermed står det klart, at Ryanair fortsat vil bide de andre selskaber i haserne. Ryanair lægger da heller ikke på nogen måde skjul på, at det tænker store tanker.

Ryanair har for nyligt lagt en ordre hos amerikanske Boeing på intet mindre end 175 737-800-fly. Flyene bliver leveret over en femårig periode, der begynder september 2014. De nye fly skal både sikre, at Ryanair har kapacitet til at nå sit vækstmål, samt at det har de moderne og brændstofbesparende fly, der efterhånden er en forudsætning for at drive et lavprisselskab.

Ryanair har netop opgraderet sit vækstmål til at hedde 110 millioner passagerer i 2019. Flåden skal samme år være på 410 fly. Ryanair forventer at nå op på 81,5 millioner passagerer i år. Den nuværende flåde er på 303 fly. De er alle af typen Boeing 737-800.

Manadagens regnskab for første kvartal i dets skæve regnskabsår vidnede om en fem procent højere omsætning end samme kvartal sidste år. Resultatet for kvartalet faldt dog 20 procent, men der er stadig tale om et overskud - i denne omgang på 78 millioner euro.

 

 

Dagens Gossip