Ryanair redder 2012 for Billund Lufthavn

Udenrigsrutetrafikken har i 2012 været i konstant udvikling i Billund Lufthavn. I november måned rejste 112.075 udenrigspassagerer gennem terminalen, hvilket er 4.959 flere end samme måned året før og en vækst på 4,6 procent. Men Billund Lufthavn kan i høj grad takke Ryanair for at året 2012 ikke betød negativ vækst. Cimber Sterlings konkurs kostede omkring 50.000 indenrigspassagerer samt et sekscifret antal udenrigspassagerer, oplyser check-in.dk.

Ryanair har alene i perioden fra slutningen af marts frem til udgangen af oktober måned leveret samlet 130.000 nye passagerer til Billund Lufthavn, hvoraf lidt flere end 90.000 stammer fra de seks nye ruter, som lufthavnen åbnede i løbet af året. Det viser de seneste tal fra Trafikstyrelsen. Havde Ryanair ikke valgt at opgradere aktiviteterne i Billund, havde der været et tab på op imod 110.000 passagerer og en tilbagegang på over 4 procent.

- Det er klart at selskaber som Ryanair, Sun-Air og KLM har været med til at sikre, at der bliver tale om en passagervækst i 2012, på trods af Cimber Sterlings konkurs. Derudover har Ryanair jo været med til at sætte en række nye destinationer på rutekortet fra Billund. Når der ved udgangen af november måned er en samlet vækst på ca. 20.000 passagerer, viser det betydningen af, at andre selskaber kan tage over, når der sker ændringer i markedet, siger administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen. Billund Lufthavn.

 

Dagens Gossip