Ryanair truer nu også med at forlade Billund

Ryanair er allerede på vej til at forlade lufthavnen i København, og det irske selskab kan også være på vej ud af Billund Lufthavn, hvor selskabet har været til stede i adskillige år.

Efter et møde med Serviceforbundet, der sammen med Flyvebranchens Personale Union (FPU) har varslet blokade mod flyselskabet fra 18. juli, oplyser Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson, til fremmødte journalister fra DR og TV2, at sympatistrejker kan udløse en exit fra Billund.

- Vi ved ikke, om der kommer sympatiaktioner, men vi har gjort det meget klart, at kommer der sympatiaktioner i København, som vedrører Billund, så vil vi ikke finde os i det, og i så fald kan Billund også blive lukket, siger han.

Balladen mellem fagforbundene og Ryanair startede, da selskabet etablerede en base i København 1. marts, men nægtede at forhandle en overenskomst med de danske fagforeninger. Det fik LO til at varsle en blokade, og sagen endte i Arbejdsretten.

Her tabte Ryanair, og det har fået selskabet til at varsle en lukning af den københavnske base, som i stedet skal flyttes til Litauen.

Tirsdag meddelte selskabet dog, at det vil beholde basen, hvis blokadevarslet droppes.

Det afviser fagforbundene, og det kan komme til at gå ud over basen i Billund, som blev etableret i 2012. Selskabet har fløjet fra lufthavnen siden 2006.

Serviceforbundet og Ryanair mødtes onsdag i København, men det blev en kort seance. Flyselskabet mener således ikke, at det forslag til en overenskomst, som forbundet havde med, kan løse den igangværende konflikt.

- Vi var her for at høre, hvilke forslag de havde, som kunne forhindre, at disse job bliver eksporteret fra Danmark, og de havde ingen forslag, konstaterer Eddie Wilson.

Han forklarer, at mødet foregik i god ro og orden.

- Det var venlige mennesker, som det altid har været, når vi har mødtes med fagforbundene her, men desværre betyder denne bizarre beslutning, at job, som er i Danmark under den danske model, nu vil gå tabt, påpeger Ryanairs personaledirektør.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip