S afviser at hjælpe lærere på lejrskole uden løn

Skrevet af admin

17/06/2015

Mest læste i dag

Selv om lærerne mener, at det er urimeligt, at de ikke får løn for alle de timer, som de tilbringer på lejrskole, skal de ikke forvente hjælp fra Socialdemokraterne.

En voldgiftsret har afgjort, at det er i orden, at Kommunernes Landsforening (KL) kun vil betale lærerne 14 timers løn pr. døgn, de er på lejrskole.

Det sker i henhold til det lovindgreb, som regeringen og en række andre partier stod bag for at stoppe konflikten mellem KL og Danmarks Lærerforening (DL) i foråret 2013.

Lærerne skal dog ikke forvente, at Socialdemokraterne kommer dem til undsætning i den sag.

Partiets børne- og undervisningsordfører Annette Lind mener ikke, at det er regeringens opgave.

- Vores holdning er, at arbejdstid aftales mellem arbejdsmarkedets parter, og derfor er det ikke noget, vi vil blande os i.

- Jeg har selv været lærer, og jeg synes jo også, at man må være indstillet på at give og tage lidt her og der. Men det mener jeg som sagt, at lærerne og KL må kunne aftale indbyrdes, siger hun.

SF derimod, som også stemte for indgrebet dengang, mener derimod, at voldgiftssagen kalder på handing.

- Vi må prøve at undersøge, om ikke vi kan komme lærerne i møde, for der er nok ikke mange andre steder, hvor man vil tage sådan et ansvar på sig og ikke blive aflønnet for det.

- Vores forslag er, at vi må fremrykke den evaluering af folkeskolereformen, der er planlagt. Hvis det her for eksempel betyder, at børn slet ikke kommer på lejrskole, så vil det være meget uheldigt, siger børne- og undervisningsordfører Annette Vilhelmsen.

Dansk Folkeparti stemte også for loven i sin tid, men det skete ifølge uddannelsesordfører Alex Ahrendtsen "med en grædende finger", fordi partiet ville have lockouten af lærerne stoppet.

Han mener alligevel, at det er regeringens ansvar, at lærerne nu skal arbejde uden at få løn for det.

- Det understreger bare min pointe om, at politikere ikke skal blande sig i overenskomstforhandlinger.

- Jeg kan da også frygte, at det får den konsekvens, at der er børn, der ikke kommer på lejrskole, og det ville jeg da synes var frygteligt, siger han.

Loven, som afsluttede lærerkonflikten, blev vedtaget ved hjælp af stemmer fra Socialdemokraterne, Radikale, SF, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. Enhedslisten og Liberal Alliance stemte imod.

/ritzau/