S afviser professor: Nej til familiesex

"Det vender sig i mig, når jeg hører det".

Sådan siger den socialdemokratiske retsordfører Ole Hækkerup, efter at juraprofessor på CBS, Vagn Greve, til MetroXpress har sagt, at der ikke findes et logisk argument for, at sex mellem forældre og myndige børn er forbudt.

- Efter min opfattelse burde vi afkriminalisere sex mellem far og datter, så længe de begge er myndige og forholdet er frivilligt, har juraprofessoren sagt til avisen.

Men det vil ikke ske, fastslår Ole Hækkerup.

- Det kommer ikke til at blive tilladt. Som søn og far må jeg sige, at det finder jeg simpelthen sygeligt, siger han.

Ud over at det rent følelsesmæssigt vil være fuldstændigt uacceptabelt, mener Ole Hækkerup, at der kan være andre uheldige sideeffekter, hvis man afskaffer straffelovens paragraf 210, der siger, at "samleje med en slægtning i nedstigende linje" kan straffes med fængsel i op til seks år.

- Selv om det her sigter til voksne, så frygter jeg, at det her vil kunne smitte af på holdningen til børn, og det ville jeg være enormt ked af, siger Ole Hækkerup.

Vagn Greve har tidligere argumenteret for, at sex mellem søskende også bør være lovligt, så længe der er tale om myndige mennesker.

Han har blandt andet henvist til, at den slags forhold ikke er strafbare i flere europæiske lande. Det gælder blandt andet Holland, Frankrig og Spanien.

Et af argumenterne for at blodskam, som sex mellem familiemedlemmer også kaldes, er ulovligt er, at risikoen for indavls-skader på de børn, der kan være resultatet af den slags forhold, er større.

Det argument holder imidlertid ikke, fastslår Vagn Greve, der henviser til, at risikoen for at få et barn med genetisk defekt kun stiger fra cirka fem til otte procent, hvis forældrene for eksempel er halvsøskende.

Det er langt mindre end risikoen, hvis mennesker med genetiske defekter får børn med hinanden. Her er risikoen op mod 50 procent.

- Når man så kriminaliserer en stigning på fem til otte procent, savner det enhver logisk sammenhæng, at man tillader en risiko på 50 procent, siger Vagn Greve.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip