S afviser ultimative SU-krav fra SF

Socialdemokraterne bifalder langtfra, at SF er klar med tre ufravigelige principper for et nyt SU-system.

For selvom selve principperne fra SF lyder spændende, så går regeringskollegerne fra Socialdemokraterne ikke ind for at stille ultimative krav.

- Nu går jeg ikke ind for, at man stiller ultimative krav. Det er så det, de gør. Det gør vi ikke. Vi stiller ingen ultimative krav, siger Mette Reissmann, Socialdemokraternes forsknings- og uddannelsesordfører.

- Vi lytter til, hvad de siger, og så må vi, når vi mødes, finde ud af, hvordan vi får det hele til at gå op i en højere enhed, så de studerende kan komme hurtigere igennem, og vi kan nå vores målsætning, siger hun.

Regeringen har bebudet, at en reform af SU-systemet skal bidrage med to milliarder årligt til statskassen.

SF kræver, at det stadig skal være muligt at modtage SU, selvom man bliver forsinket i studierne. Partiet vil heller ikke være med til at forringe mulighederne for at gennemføre en uddannelse, og man vil ikke forringe den sociale balance.

Mette Reissmann ved ikke, om det er realistisk at indfri kravene fra SF.

- Det kan jeg ikke vurdere. Det må vi se, når vi får snakket os igennem det. Nu skal vi først have et udspil, som vi konkret kan forhandle om, siger uddannelsesordføreren.

Socialdemokraterne vil ikke komme ind på detaljer om, hvordan en reform kan strikkes sammen.

- Vi kommer til at bede de studerende om at afslutte deres uddannelse hurtigere, og det kommer til at være en reform, der bygger på et miks af studieforbedrende tiltag og omlægning af SU'en. Det er der mange måder at gøre på, siger Mette Reissmann

Regeringen vil til foråret præsentere et forslag til ændring af SU-ordningen. Diskussionerne om udspillet skal endnu være på et niveau, hvor alle muligheder overvejes, og hvor intet er mere i spil end andet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip