S: Asylsøgere i egen bolig fremmer sagsbehandling

Det er godt, at 773 asylsøgere er flyttet fra asylcentret til deres egen bolig. Det har været en belastning for mange asylsøgere at bo på asylcenter.

Det siger Socialdemokraternes udlændingeordfører, Mette Reissmann, som er enig med Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm.

- Det har været en belastning for rigtig mange flygtninge at sidde i asylcentrene. Derfor lavede vi en lov, som muliggjorde, at man kunne komme udenfor centrene og arbejde, siger Mette Reissmann.

Siden maj 2013 har asylsøgere kunnet forlade asylcentret med regeringens lovforslag, som støttes af Enhedslisten og Liberal Alliance. Asylsøgerne kan flytte, mens deres sag vurderes, eller når de har fået afslag på asyl og de skal tilbage til deres hjemland.

Asylsøgerne skriver under på, at de giver oplysninger i egne sager og forlader Danmark efter afslag på asyl.

Spørgsmål: - Har det været en nødvendig modydelse, at asylsøgere skal hjælpe i sagen og udrejse?

- Det har i mange, mange år været knæsat i Flygtningenævnet, at man skal forlade landet, hvis man får afslag på asyl. Det hjælper også i sagsbehandlingen, at man skal medvirke til at oplyse sin sag, siger Mette Reissmann.

- Nogle vil ikke sige, hvor de kommer fra, hvor gamle de er, eller noget som helst andet. De siger bare "asyl". Så er det svært at komme videre med sagen.

I deres egen lejlighed sidder asylsøgere ikke passiviserede. De kan måske bidrage til lokalsamfundets fællesskab. Asylsøgere bliver lettere fuldt integreret, hvis de får ophold i Danmark, mener Mette Reissmann.

Spørgsmål: - Fastholder man ikke asylsøgere i usikkerhed, når de ikke ved, om de får ophold?

- Det er jo ikke rart med den ventetid. Derfor har vi fået nedbragt vor sagsbehandlingstid, siger Mette Reissmann.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip