S: BoligJob koster 1,5 million per job

Skatteborgerne betaler en alt for høj pris for de få job, som BoligJob-ordningen har skabt, og derfor bliver den lukket endegyldigt fra nytår.

Sådan lyder det fra Socialdemokraterne, der dermed afviser Venstres krav om at videreføre ordningen i en eventuel blå finanslovsaftale med regeringen.

- Det er selvfølgelig deres privilegie at være uansvarlige med skatteborgernes penge. Men det må nødvendigvis også være sådan, at hvis Venstre mener, det er måden at prioritere på, så må de også anvise en holdbar finansieringsform. Og det har de ikke gjort endnu, siger medlem af skatteudvalget Benny Engelbrecht til Newspaq.

Da lovforslaget om BoligJob-ordningen blev fremsat i Folketingsåret 2010-2011 var vurderingen, at forslaget ville øge efterspørgslen efter ydelserne med 15-20.000 fuldtidsstillinger på helårsbasis.

Men i et svar til Venstre fra den nyligt fratrådte skatteminister Thor Möger Pedersen i marts måned i år er vurderingen fra Skatteministeriet, at netto-beskæftigelseseffekten kun er på 1.200 nye job på årsbasis.

Skatteministeriets vurdering ligger altså langt fra de 5.000 job, som Dansk Byggeri ud fra en medlemsundersøgelse fornylig konkluderer, at ordningen har skabt alene i år.

Bag Socialdemokraternes regnestykke er såkaldt 'dødvægt' er fraregnet, som er de opgaver i hjemmet, som danskerne alligevel ville få udført uden fradragsmuligheden.

Samtidig medtager regnestykket effekten af mindre sort arbejde, altså mere moms og skatteindbetaling, som var den primære begrundelse for BoligJob-ordningen, da den blev søsat af den daværende VK-regering.

- Når vi nævner halvanden million er det, når man har regnet tilbageløb fra. Det vil nødvendigvis være sådan, at hvis man har mere gennemløb i samfundet, bliver der betalt mere moms og skat. Det modregner man så, og så er det, at det netto koster halvanden million kroner per job, siger Benny Engelbrecht.

 

Dagens Gossip