S byder Venstre velkommen i forhandlinger

Socialdemokraterne glæder sig over, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har meldt ud, at partiet vil med i den kommende kontanthjælpsreform og ikke stiller krav om, at reformen skal give besparelser for tre milliarder kroner.

- Det glæder mig, at Lars Løkke hopper ud af hængekøjen og dermed erkender, at de seks forslag, de kom med, på ingen måde kunne finde tre milliarder, siger arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S).

Venstre-formanden giver i et interview med Radio24Syv udtryk for, at partiet er så interesseret i at komme med i kontanthjælpsreformen, at der ikke er nogle ultimative krav.

Heller ikke det tidligere krav om, at den kommende reform af kontanthjælpen skal give tre milliarder kroner til staten er ultimativt for Venstre.

- Hvis vi overlader det til Enhedslisten, kommer der ikke nogen reform, siger Lars Løkke Rasmussen til Radio24Syv.

- Der var heller ikke kommet skattelettelser, hvis vi havde holdt os uden af skattereformforhandlingerne sidste år, tilføjer han.

Venstre har lagt et forslag frem med seks punkter, som en kommende kontanthjælpsreform bør indeholde.

Det drejer sig primært om en udvidet ungeindsats. I dag får unge under 25 år lavere kontanthjælp end unge mellem 25 og 30 år, for at tilskynde dem til at tage en uddannelse.

Det system ønsker Venstre gennemført for hele gruppen op til 30 år.

Leif Lahn Jensen understreger, at det er vigtigt for regeringen, at reformen får så bred opbakning som muligt, og derfor er det også stadig muligt for Enhedslisten at få indflydelse.

- Der er ikke noget, der er endegyldigt. Jo flere, der kommer med på banen, jo bedre. Jeg er 100 procent sikker på, at alle bliver inviteret med og får lov til at komme med deres synspunkter, siger Leif Lahn Jensen.

Regeringen arbejder i disse uger intenst på at opnå intern enighed om et udspil til kontanthjælpen.

For få dage siden sagde økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), at en reform kunne give omkring en til halvanden milliard kroner.

Venstres finansordfører Peter Christensen sagde så sent som i weekenden, at en kontanthjælpsreform skal give tre milliarder kroner.

Nu nøjes Lars Løkke Rasmussen med at sige, at på kort sigt skal reformen give halvanden milliard kroner, og på langt sigt skal de give tre milliarder, men der er ikke ultimative krav, påpeger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip