S deler SFeres bekymring over studerendes bolignød

Det medgiver Socialdemokraterne, der melder sig parat til at diskutere et kommunalt SF-udspil med hovedfokus på netop at skaffe flere studieboliger til landets studerende.

»Der er ingen tvivl om, at op til studiestart er der virkelig nogle kanon store problemer,« siger Socialdemokraternes by- og boligordfører, Jan Johansen (S).

»Men problemstillingen ligger også i, at der flytter rigtig mange mennesker til de to store byer, og der er ikke de studieboliger, der skal være, men de unge skal også være parat til at tage studieboliger uden for bymidten, siger Jan Johansen.

I et kommunalt udspil fra SF i København og Aarhus påpeger Ninna Thomsen, borgmester og leder af SF i København, samt Thomas Medom (SF), rådmand for sundhed og omsorg i Aarhus, at der kan findes 1.800 studieboliger i løbet af de kommende år gennem en hel række tiltag.

SF-udspillet, der ligger i forlængelse af regeringens udspil til en SU-reform, påpeger blandt andet, at man kan ombygge allerede eksisterende bygninger, for eksempel tidligere plejehjem, til nye ungdomsboliger, ligesom man skal sørge for nye boliger til unge i såkaldte byudviklingsområder.

Socialdemokraternes by- og boligordfører er enig i ambitionen, men ønsker ikke at sætte et tal på antallet af boliger:

»Vi vil gerne prøve at finde flere, men jeg kan ikke stange et tal ud og sige, at vi kan finde 1.800 boliger, for så kan vi stå med 1.800 andre, der mangler en bolig,« siger han.

I sit forslag siger de to SFere blandt andet, at man skal suspendere den del af lejeloven, der siger, at man kun kan fremleje i to år til den samme fremlejer. Loven skal ændres, så studerende kan leje, så længe de studerer.

Jan Johansen frygter, at det kan skræmme private udlejere fra at leje ud til studerende.

»Jo mere binding, vi pålægger private udlejere, jo flere vil trække sig, så det er en afvejning, man skal være opmærksom på,« siger han.

En række af forslagene fra de to SFere kræver ændringer i loven, og derfor er det op til Folketinget at vedtage dem, hvis de skal gennemføres.

 

Dagens Gossip