S: Erhvervsskolerne skal være bedre

De nye tal fra Danmarks Statistik viser, at man undervisningspolitisk har spildt de seneste 10 år og tabt en masse unge - specielt på erhvervsskoleområdet.

Det siger fungerende børne- og undervisningsordfører Rasmus Horn Langhoff (S).

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at færre unge fra 2003 til 2011 har gennemført en ungdomsuddannelse eller en uddannelse på et højere niveau. I 2003 gennemførte 73 procent af de unge, i 2011 var tallet 67 procent.

Tallet for unge, der tager en gymnasial uddannelse, har været stabilt.

Der skal nytænkning til for at ændre kurven, mener Rasmus Horn Langhoff.

- Det skal være lige så sikkert, at man bliver færdig med sin erhvervsskoleuddannelse, som når man tager en gymnasial uddannelse, siger han.

Regeringen lancerer om kort tid et udspil, hvor omdrejningspunktet er en styrkelse af erhvervsskoleområdet. Hvornår udspillet kommer, og hvad det indeholder, ønsker skoleordføreren ikke at afsløre.

- Men vi skal sikre, at erhvervsskoleområdet bliver styrket. Der skal findes en model, der sikrer, at eleverne kan komme gennem uddannelsesforløbet og stå på den anden side med et svendebrev, siger han.

De unges uddannelse må ikke være afhængig af, om man kender én, der kender én, der kan skaffe en praktikplads, eller om der er en praktikplads i den kommune, hvor man bor.

- I dag er det alt for ofte overladt til tilfældighederne, om den unge får en praktikplads eller opgiver sin uddannelse, siger han.

 

Dagens Gossip