S erkender udfordringer med efteruddannelse

»Det er ikke tilfredsstillende,« siger den socialdemokratiske undervisningsordfører, Troels Ravn (S).

»Der er ingen tvivl om, at det at løfte uddannelsesniveauet er et must for det enkelte menneske og for samfundet. På det her område er der brug for håndholdt hjælp. Men vi er i gang med at tage de første skridt i den rigtige retning,« siger han.

S-ordføreren peger blandt andet på, at regeringen med sin vækstpakke, har afsat en milliard kroner til at løfte uddannelsesniveauet for alle grupper.

Spørgsmål: Men er problemet ikke, at det er svært at motivere særligt ufaglærte til selv at tage initiativ til at efteruddanne sig?

»Det er rigtigt, at vi har udfordringer med at få ufaglærte til at tage en uddannelse. Tallene er ikke for alvor rykket i den rigtige retning. Men der bliver allerede gjort meget på det område. Vi har eksempelvis screeninger på arbejdspladser, hvor repræsentanter fra uddannelsesinstitutionerne søger at motivere flere til at komme på skolebænken,« siger Troels Ravn.

Det er ikke kun ufaglærte danskere, der hænger i bremsen, når det gælder efteruddannelse. I 2011 fuldførte 1.200 faglærte et kort videregående uddannelsesforløb. I 2001 var det tal dobbelt så højt.

Til efteråret har regeringen planlagt at indlede forhandlingerne om en ny reform af efteruddannelsessystemet. Her har de Konservative blandt andet peget på, at man ønsker et tæt samarbejde med erhvervslivet, så reformen også lægger sig tæt op af deres behov.

»Jeg kan forsikre, at denne indsats til efteråret skal koordineres med arbejdsmarkedets parter og erhvervslivet,« siger Troels Ravn.

 

Dagens Gossip