S: Færre usikre skoleledere om et år

»Vi har stadig et år til at forberede os. Som både Skolelederforeningen og KL (Kommunernes Landsforening, red.) giver udtryk for, så sker der en masse ting i det kommende år. Kommunerne er i fuld gang med at klæde de enkelte skoleledere på til opgaven, og der er afsat midler til efteruddannelse i forbindelse med folkeskolereformen. Så jeg er egentlig ret fortrøstningsfuld på skoleledernes vegne, som nok skal blive klar til opgaven inden 1. august 2014,« siger børne- og undervisningsordfører Troels Ravn (S).

Tallene stammer fra en rundspørge fra Mandag Morgen, som også viser, at 88 procent af skolelederne mener, at deres nye og mere styrende rolle i høj grad stiller nye krav til dem som ledere.

Hos KL har man sat en større informationskampagne i gang, der skal gøre overgangen til de nye arbejdsgange så smertefri som muligt, og ligesom KL finder Troels Ravn det helt naturligt, at man som skoleleder føler sig på usikker grund, når der skal til at ske noget nyt. S-ordføreren understreger imidlertid, at usikkerheden blandt skolelederne skal mindskes i den kommende tid.

»Det er klart, at man skal tage det alvorligt, når en tredjedel af skolelederne ikke føler sig rustede til opgaven. Men det overrasker mig nu ikke, for det er kun naturligt, at man er usikker, når man står over for helt nye opgaver,« siger Troels Ravn og tilføjer:

»Men jeg er også sikker på, at mange skoleledere glæder sig, er positivt indstillet og klar til de nye udfordringer, hvor de skal være ledere på anden måde end hidtil. Man skal huske på, at det her giver store muligheder for at få en ledelse, der er meget mere tydelig i dagligdagen og ikke kun sidder bag skrivebordet i en administrativ rolle. Jeg er overbevist om, at usikkerheden blandt skolelederne er mindre om et år.«

 

Dagens Gossip