S kræver hurtigere kræftbehandling

Der er tale om en minimal stigning i forhold til det foregående kvartal, og det er ikke godt nok, lyder kommentarer fra Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S). Han vil have regionerne til at stramme op og sikre flere danske kræftpatienter hurtig behandling.

»Der er altså tale om en livstruende sygdom, så regionerne har pligt til at sikre den nødvendige kapacitet og faglighed, så de lever op til de krav, vi har fastsat,« siger S-ordføreren.

»Det er en skal-opgave, så der er ingen vej udenom. Vi skal se en fremgang, og den skal være markant,« understreger han.

Flemming Møller Mortensen er også forundret og bekymret over de store forskelle, der er fra region til region. Eksempelvis bliver 97 procent af brystkræftpatienterne i Region Midtjylland behandlet inden for 27 dage, som er den anbefalede tidsfrist, men det kun gælder for 27 procent af de patienter, der får konstaterer brystkræft i Region Hovedstaden.

»Det er ikke rimeligt, at geografien spiller en afgørende rolle for, hvornår man kan komme i behandling. Regionerne må komme med en plan for, hvordan de retter op på de store forskelle,« siger Flemming Møller Mortensen.

 

Dagens Gossip