S: Krav om samråd er politisk drilleri

Det siger Socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn (S).

»Når Venstre vælger at gøre et politisk sommernummer ud af det, er det for at profilere sig selv. Det er meget forventeligt politisk drilleri, men særligt konstruktivt er det ikke,« siger Rasmus Prehn.

Berlingske afslørede onsdag, at Produktivitetskommissionens rapport på transport- og postområdet indeholdt en række faktuelle fejl. Kommissionsformand Peter Birch Sørensen forklarede efterfølgende de mange fejl med, at man på grund af tidspres undlod at følge normale procedurer, hvor embedsmænd fra relevante ministerier får mulighed for at kvalitetssikre fakta. Det er der nu rettet op på, forsikrede han.

»Der er skabt tvivl om Produktivitetskommissionens rapport. Den tvivl er vi nødt til at få udryddet. Derfor bør transportministeren redegøre for, om regeringen fremover kan have tillid til kommissionens arbejde. Vi hænger lige nu i luften og ved ikke, hvad der er op og ned,« siger Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Rasmus Prehn forsikrer over for Berlingske Nyhedsbureau, at hans tillid til kommissionens arbejde er usvækket.

»Jeg har fuld tillid til kommissionens arbejde. Det er beklageligt med de fejl, og det skulle ikke være sket. Men det er menneskeligt at fejle, og det gode er, at der bliver rettet op på fejlene,« siger Rasmus Prehn, der er tilfreds med, at kommissionens formand Peter Birch Sørensen har bebudet, at rapporten genudgives med rettelserne.

»Når vi har været igennem den her historie, er jeg sikker på, at kommissionen vil lægge sig endnu mere i selen for at undgå fremtidige fejl. Men som politikere ved vi, at vi altid skal kigge kritisk på det materiale, vi modtager og involvere andre parter, før vi træffer en beslutning. Men udover almindelig fornuftig skepsis er der ingen som helst grund til at betvivle materiale fra Produktivitetskommissionen,« siger Rasmus Prehn.

 

Dagens Gossip