S og R: Smileyer til sygehuse er ubrugelige

Sådan lyder det fra både De Radikale og Socialdemokraterne. Partierne mener, at Messerschmidts forslag er alt for forsimplet.

»Jeg har da sympati for ideen om, at det er et område, vi skal gøre noget ved, men jeg synes, hans forslag er forsimplet. For man kan ikke som almindelig borger bruge det til særlig meget, at man ved noget på dette ene parameter. Der er utroligt mange faktorer, som er afgørende for, om man får et tilfredsstillende forløb på et hospital. Derfor tror jeg, at der er behov for en helhedsorienteret tilgang, som hospitalsledelsen må tage ansvar for,« siger sundhedsordfører Camilla Hersom (R).

Hun frygter, at en smiley-ordning vil få patienter til at vælge sygehus udelukkende på baggrund af, om der er en sur eller en glad smiley på det pågældende sygehus.

Samme toner lyder fra sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S). Han mener, at nedbringelsen af bakterier på hospitaler er noget, »der skal tænkes igennem på en anden årstid end midt i sommervarmen«.

»Det her betyder rigtig meget for patienter og sundhedsvæsenets økonomi, men det skal gøres ordentligt og sagligt, og derfor tror jeg , at en smiley i en hovedindgang til et sygehus er langt fra det, patienter har behov for. Patienter har behov for tryghed, tillid og en saglig information om, hvilke sygehuse, der måske har en problemstilling, og det får man ikke med en smiley-ordning,« siger han.

Morten Messerschmidt har stillet forslaget om en smiley-ordning for sygehuse, efter at tal fra Statens Serum Institut i sidste måned ifølge DR viste, at over 100.000 patienter om året rammes af en infektion, når de er indlagt, mens 3.000 patienter dør som følge af infektioner, de har fået under indlæggelsen.

Flemming Møller Mortensen understreger, at sygehusene i forvejen »bliver målt og vejet rigtig meget på hygiejne og infektioner«.

»Og det skal man gøre. Men man må ikke som borger tro, at det kan undgås at få infektioner pådraget, når man er på sygehus. Rigtig mange patienter er meget svækkede, når de kommer ind på sygehusene, og vi har meget aggressive bakterier, også på sygehusene. Det kan ikke undgås,« siger Flemming Møller Mortensen.

Han finder det realistisk, at man kan nedbringe antallet af patienter, der pådrager sig infektioner på sygehuse, med 25-30 procent.

Morten Messerschmidt vil fremlægge sit forslag på Dansk Folkepartis sommergruppemøde i august, og han forventer, at partiets folketingsgruppe vil være enig i, at der er behov for en smiley-ordning for sygehuse.

 

Dagens Gossip