S og SF i Fredericia: Vores tillid er væk til Thomas Banke og kan ikke genskabes

S og SF i Fredericia tager til efterretning, at borgmester Thomas Banke har valgt at tage orlov.

Henning Due Lorentzen (S) og Marianne Thomsen (SF) forklarer i en pressemeddelelse:

Vi har modtaget aktindsigt i borgmesterens kørselsregnskaber og hans brug af kommunalt kontokort, og vi kan konstatere, at der har været stort rod og mange private træk på kontokortet, hvilket er helt uacceptabelt. Vi ønsker, at der kommer fuld klarhed over, hvad der er foregået. Vi vil derfor fortsat søge aktindsigt og stille relevante spørgsmål hertil.

Samtidig opfordrer vi borgmesteren til at modtage behandling for sit åbenlyse morfinmisbrug.

S og SF afviser pure, at borgmesteren har været presset af os til at tage orlov. Vi har stillet helt relevante og rimelige spørgsmål vedrørende hans embedsførelse. Disse spørgsmål har ført til afdækning af hans manglende varetagelse af sine tillidsposter. Når borgmester Thomas Banke føler sig presset, er det derfor af hans egne forsømmelser og af Venstres manglende indgriben.

Foranlediget af en anmodning om aktindsigt fra hhv. S og TV2 er endvidere borgmester Thomas Bankes regnskabsrod med kørselsregnskaber og misbrug af kontokort m.v. i går blevet synligt for offentligheden ligesom hans nu indrømmede misbrug af morfin. S og SF håber, at Thomas Banke som privatperson får hjælp og vejledning til at komme i behandling og blive rask, og vi anerkender, at både han og hans familie gennemgår en vanskelig tid.

Vores tillid til borgmesteren Thomas Banke er definitivt væk, og kan ikke genskabes.

 

Dagens Gossip