S og SF uenige om storbyreform

10/04/2013 06:10

BNB

Nyheder
Der kan spares 250 millioner kroner årligt, hvis København, Aarhus, Aalborg og Odense ligesom landets øvrige kommuner samler administrationen under den øverste borgmester i stedet for som nu, hvor for eksempel Københavns syv borgmesterstole er besat af forskellige partier, viser et notat fra Økonomi- og Indenrigsministeriet. Men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) er fortsat uenige om en model til styrereform af storbyerne. Det er ikke lykkedes S at overbevise SF om besparelsespotentialet i den såkaldte enhedsforvaltning. Omvendt mistænker SF S for at ville bruge den til at koncentrere magten hos de tunge S-borgmestre i storbyerne. Socialdemokraterne forsøger at banke SF på plads. »Nu må vi have et svar fra alle ansvarlige partier, røde og blå. Man skylder at forklare borgerne, hvorfor man vil bevare en model, der er så ineffektiv, at den koster københavnerne over 150 mio. kr. årlig i noget, som egentlig er unødvendigt«, siger S-kommunalordfører Simon Kollerup. Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) vil ikke sige noget, og reformen hænger i forvejen i en tynd tråd, da både Enhedslisten og Venstre på forhånd siger nej til at tvinge den igennem.

Mest læste i dag

Der kan spares 250 millioner kroner årligt, hvis København, Aarhus, Aalborg og Odense ligesom landets øvrige kommuner samler administrationen under den øverste borgmester i stedet for som nu, hvor for eksempel Københavns syv borgmesterstole er besat af forskellige partier, viser et notat fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) er fortsat uenige om en model til styrereform af storbyerne.

Det er ikke lykkedes S at overbevise SF om besparelsespotentialet i den såkaldte enhedsforvaltning. Omvendt mistænker SF S for at ville bruge den til at koncentrere magten hos de tunge S-borgmestre i storbyerne.

Socialdemokraterne forsøger at banke SF på plads.

»Nu må vi have et svar fra alle ansvarlige partier, røde og blå. Man skylder at forklare borgerne, hvorfor man vil bevare en model, der er så ineffektiv, at den koster københavnerne over 150 mio. kr. årlig i noget, som egentlig er unødvendigt«, siger S-kommunalordfører Simon Kollerup.

Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) vil ikke sige noget, og reformen hænger i forvejen i en tynd tråd, da både Enhedslisten og Venstre på forhånd siger nej til at tvinge den igennem.