S og SFere i offensiv mod KL og regeringens linje i lærerkonflikten

85 byrådsmedlemmer fra S og SF har i løbet af det første døgn skrevet under på en erklæring, hvori der blandt andet står: »En ultimativ fastholdelse af alle KLs krav, eventuelt gennemført ved regeringsindgreb, finder vi ikke gavnligt for det efterfølgende lokale samarbejde om folkeskolen«.

En af initiativtagerne er viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S) fra Lyngby-Taarbæk. Han mener, at underskrifterne er et klart signal til KL og regeringen om at bløde den hårde forhandlingskurs op.

»Dette her er i høj grad et nødskrig: Hertil og ikke længere. Den linje, der bliver lagt for dagen, går imod alt det, vi tror på – nemlig at man prøver at forhandle sig frem til en løsning. I stedet har man sat sig til bordet og sagt til lærerne: Vi skal spille sorteper, og I er sorteper,« siger Simon Pihl Sørensen til avisen.

Han advarer også imod, at et muligt kommende regeringsindgreb hviler på KLs grundpræmis om, at lærernes arbejdstidsaftale skal afskaffes – et led i at sikre mere undervisningstid på bekostning af forberedelsestid, og det vil ramme de i forvejen trængte partier S og SF – også rent politisk.

»Hvis regeringsindgrebet lægger sig på KLs banehalvdel, vil det få uoverskuelige konsekvenser, som rækker langt ind i regeringssamarbejdet. Det vil bekræfte mistanken om, at der hele vejen igennem har været tale om et meget tæt og aftalt forløb. Og det vil være uopretteligt i forhold til den danske model, som vel er det tætteste, man kommer på hjerteblod for en socialdemokrat, siger Simon Pihl Sørensen til Politiken«.

 

Dagens Gossip