S om nazi-link: Har I ingen skam i livet

Det er historieløshed i tiende potens, når Det Faglige Hus sammenligner et forslag fra Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, om skattefradrag på fagforeningskontingenter med nazisternes jødeforfølgelser under Anden Verdenskrig.

Sådan lyder det fra partiets ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff.

- At sammenligne et forslag om ændring fradragsret med systematisk massemord i millionvis og hvad, der må være verdenshistoriens største forbrydelse, synes jeg, er udtryk for en enorm historieløshed i det Faglige Hus, siger han og fortsætter:

- Og den historieløshed, vi ser udtrykt her, mener jeg også går igen i de gule fagforeningers arbejde - eller mangel på samme - for de danske lønmodtagere.

Leif Lahn Jensen foreslog fredag, at det kun skal være medlemmer af de traditionelle fagforbund, der skal kunne trække deres foreningskontingent fra i skat, mens medlemmer af de såkaldt gule foreninger ikke skal have den fordel.

Forslaget fik Det Faglige Hus til at beskylde S-ordføreren for at "genopfinde jødestjernen".

Kort efter blev Leif Lahn Jensens forslag imidlertid skudt i sænk af Socialdemokraternes fungerende politiske ordfører, Maja Panduro.

- Det er hverken regeringens eller officiel socialdemokratisk politik at fjerne fradragsretten for medlemskab af en gul fagforening, fastslår hun.

Der er imidlertid fuld opbakning til arbejdsmarkedsordførerens linje hos den socialdemokratiske ungdomsorganisation, DSU.

DSU's formand, Camilla Schwalbe erklærer sig enig i Leif Lahn Jensens forslag.

- Hvorfor i alverden skal skatteborgernes penge bruges til at støtte op om sådan nogle fupforretninger, spørger hun i en pressemeddelelse.

Medlemmer af fagforeninger kan maksimalt trække 3000 af deres kontingentkroner fra i skat.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip