S om skattesag: Det er en skandale

Det er en meget alvorlig sag, som berører mange danskere, at de offentlige ejendomsvurderinger i årevis har været smækfyldt med fejl.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen, efter at Rigsrevisionen i en ny beretning retter en hård kritik af Skat og seks tidligere skatteministre.

Rigsrevisionens opsang, som bliver offentliggjort onsdag, fokuserer ifølge Politiken især på årene 2010 og 2011, hvor Venstre-politikere som Kristian Jensen, Troels Lund Poulsen og Peter Christensen var skatteministre.

- Det er jo en skandale, at vi har haft Venstre-skatteministre, der har set kritikken overhørig og på den måde været ligeglad med, at folk fik en forkert ejendomsvurdering og i mange tilfælde er kommet til at betale for meget i boligskat, siger Thomas Jensen.

Kritikken fra Rigsrevisionen rammer ifølge DR alle seks skatteministre, som Danmark har haft siden 2003.

Allerede i 2007 blev Skatteministeriet bekendt med den kritisable praksis, men de fejlagtige ejendomsvurderinger er fortsat indtil i dag. Netop derfor tordner Socialdemokraterne mod de daværende skatteministre fra Venstre.

- Det er en meget alvorlig kritik over for i særdeleshed Kristian Jensen, men også Peter Christensen, siger Thomas Jensen.

- Det er i deres perioder, at der ikke er sat ind for at sikre, at ejendomsvurderingerne ramte plet - på trods af at der har været konkret kritik af det, tilføjer skatteordføreren.

Selvom Thomas Jensen ikke er i tvivl om, hvor det politiske ansvar skal placeres, vil han ikke sige, hvad konsekvenserne skal være. Det er op til statsrevisorerne at vurdere, siger S-ordføreren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip