S-ordfører: Sælg landskampe til DR og TV2

Hvor kan danskerne se kvalifikationskampe i fodbold frem mod EM i 2016 og VM i 2018?

Det spørgsmål har Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, et svar på, mens selskabet bag Kanal 5 har et ganske andet.

Torsdag meldte SBS Discovery Media ud, at selskabet har sikret sig rettighederne til at vise alle kvalifikationskampe til EM i 2016 og VM i 2018. Og de vil vise de danske kampe på Kanal 5.

Ligeledes torsdag stadfæstede EU en dom, der principielt slår fast, at medlemslande gerne må lave lister over store sportsbegivenheder, som man fra politisk side vurderer er så interessante, at de skal vises på landsdækkende tv.

De danske politikere har lavet listen, den er i høring og ventes lovmæssigt vedtaget i efteråret.

Mogens Jensen mener, at SBS bliver underlagt de nye regler, selvom aftalen til EM- og VM-kvalifikationskampene nu altså er indgået, mens sportslisten er under behandling.

- Jeg er meget glad for, at EU-retten har stadfæstet, at landende har ret til at lave nationale lister, hvor man opregner vigtige sportsbegivenheder og andre kulturbegivenheder, man synes, det er vigtigt at hele befolkningen har adgang til at se.

- Det betyder også, at vi kan fortsætte arbejdet med at etablere en sådan liste i Danmark. Det vil også komme til at betyde, at de rettigheder, SBS nu har erhvervet til VM - og EM-kvalifikationskampe, skal tilbydes DR og TV2. Det er jeg meget tilfreds med.

Mogens Jensen slår på, at SBS i mere end et år har vidst, at sportslisten var på vej i Danmark. Derfor er han sikker på, at loven udformes, så den omfatter de rettigheder, SBS netop har sikret sig.

Informationschef i SBS Discovery Media, Jesper Jürgensen, er af en ganske anden opfattelse.

- Der er ikke nogen sportsliste nu. Der er en sportsliste - en bekendtgørelse, der er sendt i høring, men der er ikke nogen lov, der er trådt i kraft.

- Vi har svært ved at forestille os, at man fra statens side skulle indføre nogle regler med tilbagevirkende kraft, så de rettigheder, vi har handlet på nuværende tidspunkt, - skulle gælde for en sportsliste, der eventuelt træder i kraft på et senere tidspunkt, siger han.

Jesper Jürgensen vil ikke gå ind i en diskussion om, hvorvidt selskabet eventuelt vil gå med til at sælge rettigheder videre til DR og/eller TV2, som Mogens Jensen forventer, SBS vil blive tvunget til.

- Det er for hypotetisk. Der er ikke nogen sportsliste, der gælder lige nu.

- Så er der eventuelt tale om, at man med tilbagevirkende kraft vil inddrive noget, som vi har købt, uden at der var nogle regler. Det har vi svært ved at forestille os, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip