S-profil går efter skandaleramt borgmesterpost i Fredericia

Efter mange opfordringer går det socialdemokratiske folketingsmedlem Jacob Bjerregaard efter at blive borgmester i hjembyen Fredericia. Det bekræfter politikeren over for Ritzau.

- Mit eget parti har bedt mig om at stille op, og det har jeg tænkt meget grundigt igennem. Jeg har fundet ud af, at det har jeg rigtig meget lyst til, siger Jacob Bjerregaard (S)

Dermed har Socialdemokratiet kørt en profil i stilling, der skal generobre borgmesterkæden i Fredericia, som partiet tabte til Venstre ved sidste valg efter 90 år øverst på byens kransekage.

Udmeldingen fra Jacob Bjerregaard sker omkring en måned, efter at skandalen om Fredericias daværende borgmester Thomas Banke (V) rullede.

Morfinforbrug i forbindelse med et tandlægebesøg, rod i bilag og kørselsudgifter væltede den nu forhenværende borgmester.

Herefter fulgte et forløb, hvor byrådsmedlemmer på skift ekskluderede hinanden, og Fredericias borgere måtte se til, mens situationen udviklede sig til en landsdækkende farce.

Ifølge Jacob Bjerregaard er det på tide, at byen kommer videre.

- Det har jo ikke været godt for byen. Vi skal se fremad nu. Det har alle en interesse i, og det handler om, at vi skal stå sammen om Fredericia. Det har vi brug for, siger Jacob Bjerregaard.

Han slår samtidig fast, at han stopper som medlem af Folketinget, såfremt han bliver borgmester i Fredericia ved kommunalvalget i november.

- Hvis jeg bliver borgmester, vil jeg ikke længere være medlem af Folketinget. Jeg kender folk derover og vil stadig kunne varetage Fredericias interesser, men ikke længere som medlem af Folketinget, siger Jacob Bjerregaard.

Hvis det kun lykkes for Bjerregaard at blive almen byrådsmedlem i Fredericia, vil han fortsætte sit hverv på Christiansborg, oplyser han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip