S-recepten: Bekæmper stemmemodgang med job

Vejen frem for Socialdemokraterne går gennem hårdt slid. Partiet skal skabe nye job, så regeringen genvinder danskernes tillid, og Helle Thorning-Schmidt kan genvælges som statsminister.

Sådan siger politisk ordfører Magnus Heunicke om Voxmeters meningsmåling for Ritzaus Bureau. Her må Socialdemokraterne nøjes med støtte fra 19,6 procent. Det svarer til 35 mandater. Den giver kun 80 røde mandater bag Thorning.

- Vi er på et for lavt niveau. Vi må bare kæmpe for at komme op igen. Det handler om én ting: At få Danmark trukket fri af krisen og få skabt nogle arbejdspladser, siger Magnus Heunicke.

Fredag fastslog Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, at der ikke findes noget alternativ til Helle Thorning-Schmidt som partiformand og statsminister. Det skete efter ugers uro om hendes stilling og rygter om modkandidater.

- Det var nødvendigt at sætte tingene på plads. Det er nu gjort, så vi kan komme videre. Vi knokler hver dag for at få skabt arbejdspladser. Primært i den private sektor, hvor der kommer en pakke fra regeringen. Det ser vi frem til, siger Magnus Heunicke.

Venstre får 57 mandater i Voxmeters måling med 95 blå mandater. Det viser, at danskerne forkaster regeringens vej om at hæve skatter og afgifter med Enhedslisten, siger gruppeformand Kristian Jensen.

- Danskerne bakker op om Venstres politik, hvor vi styrker konkurrenceevnen ved at hjælpe vore virksomheder med at blive mere rentable, siger han.

Gruppeformanden afviser, at Venstre vinder ved at ligge i hængekøjen.

- Vi har været med i alle reformer, som styrker dansk økonomi. Før valget var vi med til at lave reformer af dagpenge og efterløn. Nu er vi med til reformer af førtidspension og forhåbentlig også kontanthjælp, siger Kristian Jensen. /ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip