S: Rimeligt at gravide skal have tøj og dyne med

»Det kan ikke bringe mig i affekt. Det er vel rimeligt nok, at man har sit eget tøj med, når man er nogle få timer på et hospital,« siger Carl Johan Rasmussen.

Reaktionen kommer, efter at regionsrådsmedlem Jette Skive (DF), har kritiseret en ny sparepraksis som betyder, at vordende forældre fremover skal medbringe en babydyne inklusive to betræk, tøj til moren under fødslen samt tøj til barnet og moren under hele indlæggelsen.

»Det er ikke noget, der er politisk besluttet, men nogle tiltag, hospitalet selv gør for at drøje på driften. Jeg har også hørt, at det er almindelig praksis på andre hospitaler,« siger Carl Johan Rasmussen.

Han mener heller ikke, det er urimeligt, at den forælder, der er indlagt sammen med barnet og barnets mor, selv skal betale for maden.

»Hvis man er derhjemme, skal man jo også betale for maden,« siger Carl Johan Rasmussen, der mener, at alternativet til besparelserne ville være værre.

»En afdeling skal holde sig budget, og alternativet er jo at reducere andre steder. Det vitale er, at de fødende får kvalificeret hjælp, når barnet skal fødes. Jeg synes, man klarer en vanskelig situation på en god måde i det her tilfælde,« siger udvalgsformanden, der skønner, at den opnåede besparelse er omkring en million kroner.

»Vi taler meget om, at vi alle skal påtage os lidt mere ansvar for vores egen situation, og om at vi skal bidrage på forskellig vis. Det er det her vel et eksempel på,« siger Carl Johan Rasmussen.

Ledelsen af Aarhus Universitetshospital har ikke været at træffe på grund af ferie.

Jette Skive (DF) vil tage sagen op på næste møde i regionens sundhedsudvalg.

 

Dagens Gossip