S: Tidligere V-skatteministre har ladet stå til

»Det er en kæmpe skandale, at skiftende ministre fra 2007 til 2011 har vidst, at ejendomsvurderingerne ikke har været præcise, således en del borgere har betalt for meget i boligskat. I den periode har Venstres skatteministre intet gjort for at hjælpe borgerne med at få rigtige ejendomsvurderinger,« siger Thomas Jensen og understreger:

»Så det her er endnu en politisk skandale, der vælter ud af skabet fra Venstres tid i Skatteministeriet.«

De Konservatives Brian Mikkelsen afviser, at VK-regeringen kan tage ansvar for, hvordan Skat har »foretaget en ejendomsvurdering i Frederikshavn, Horsens eller Odense« og placerer udelukkende ansvaret hos Skat.

Thomas Jensen fastslår imidlertid, at en skatteminister til enhver tid skal sikre, at de embedsmænd, der hører under ministeriet også sikre borgernes retssikkerhed, og at borgerne selvfølgelig ikke kommer til at betale for meget i skat.

»Og allerede i 2007 fik daværende skatteminister Kristian Jensen (V) jo konkret viden om, at folk fik foretaget forkerte ejendomsvurderinger og dermed kom til at betale for meget i Skat. Fra 2008 til 2011 har såvel Kristian Jensen som Troels Lund Poulsen (V) og Peter Christensen intet gjort,« siger S-ordføreren.

Han opfordrer hver enkelt borger til at tage den enkelte sag op over for Skat og mener, at nuværende skatteminister Holger K. Nielsen (SF) skal have politisk opbakning til »det store arbejde«, han har sat i gang for at få rettet op på fejlvurderingerne

»Vi fik regeringsmagten i 2011, og så vidt jeg er orienteret, så gik den nye skatteminister (Thor Möger, red.) i gang med at sikre, at man får rettet op på, at folk får forkerte ejendomsvurderinger, og det arbejde har Holger K. Nielsen fortsat, så jeg mener bestemt, at regeringen er gået i gang med at rette op på Venstres hærgen i Skatteministeriet,« lyder det fra Thomas Jensen.

Rigsrevisionen fremlægger deres rapport onsdag klokken 11.

 

Dagens Gossip