S trækker i land efter angreb på gule fagforeninger

Men den holdning står for han egen regning, fastslår fungerende politisk ordfører Maja Panduro (S).

»Jeg hæfter mig ved, at det er Leif Lahns personlige holdning, og det skal der naturligvis være plads til,« skriver hun i en skriftlig kommentar.

»Men jeg vil samtidigt godt understrege, at det hverken er regeringens eller officiel Socialdemokratisk politik fjerne fradragsretten for medlemskab af en gul fagforening. Med andre ord vi har ingen aktuelle planer om at ændre fradragsreglerne for medlemskab af en fagforening,« fastslår Maja Panduro.

Leif Lahn Jensen mener ikke, at de gule fagforeninger er rigtige fagforeninger, eksempelvis har Krifa afskaffet strejkeretten, og det er ikke i lønmodtagernes interesse, siger han til Berlingske:

»Man bør kun kunne få fradrag, hvis man er medlem af en ordentlig fagforening som 3F, der gør noget i forhold til uddannelse og løndumping. Krifa tager ikke det samme store samfundsansvar som de egentlige fagforeninger. De kopierer bare en overenskomst og trækker lidt fra de steder, hvor de er uenige«.

Maja Panduro erklærer sig enig i, at de røde fagforeninger som eksempelvis 3F og Dansk Metal, der hører under LO, gør mere for at tjene lønmodtagernes interesser.

»Når det er sagt, så er jeg da helt enig med Leif Lahn i, at man får langt de bedste vilkår, hvis man er medlem af en LO-fagforening med de ekstra rettigheder der følger og langt større og stærkere fagligt funderet organisation. Men det må være op til folk selv at træffe den afgørelse, og vælge om de vil have de ekstra rettigheder og faglige kompetencer i ryggen. Det har vi ingen planer om at gøre fra Christiansborg,« siger Maja Panduro.

 

Dagens Gossip