S truer med lov mod Dansk Banks småfolksgebyr

Socialdemokraternes erhvervsordfører Benny Engelbrecht er klar til at gribe til lovgivning for at sikre, at alle kan få løn, pension, SU eller andet udbetalt gebyrfrit.

- Hvis bankerne ikke selv kan finde ud af det, bliver det besluttet ved lov, lyder meldingen fra Benny Engelbrecht ifølge Søndagsavisen.

Hans budskab er rettet mod én bestemt modtager: Danske Bank.

Banken har netop varslet nye regler, der medfører et årligt gebyr på 300 kroner for de små kunder, uanset hvor lidt de bruger bankens ydelser.

- Alle danskere skal have ret til at have en Nem-konto med de mest skrabede funktioner, hvor man kan hæve sine penge og sætte dem ind igen gebyrfrit. Hvorvidt banken så helst vil give dig et dankort, et hævekort eller bede dig gå til kassen i filialen, vil vi ikke blande os i. Men man skal kunne hæve sine penge kvit og frit, siger den socialdemokratiske erhvervsordfører.

I Danmark skal alle borgere og virksomheder have en såkaldt Nem-konto. Det er den konto, som blandt andet alle offentlige ydelser udbetales på.

De danske politikere havde bare ikke taget højde for Danske Banks netop fremlagte gebyrpolitik. Som loven ser ud nu, kan de ikke forhindre, hvis Danske Bank eller andre vil tage sig betalt for at udbetale sociale ydelser fra det offentlige.

- Der er ikke i lovgivningen noget til hinder for, at bankerne tager et gebyr for en Nem-konto, siger Søren Højgaard Mørup, professor i offentlig ret ved Aarhus Universitet, til Søndagsavisen.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip