S: Venstre har centraliseret Danmark som ingen andre

Skrevet af admin

12/06/2015

Dagens topnyheder

Socialdemokraternes minister for landdistrikter, Carsten Hansen, giver ikke meget for Venstres vækstplan, der gennem en række tiltag skal skabe mere liv og fremgang i landets udkantsområder.

En del af planen er at nedsætte en arbejdsgruppe der skal se på, om - og i givet fald hvordan - man i højere grad kan flytte statslige job fra hovedstadsområdet og ud i provinsen.

- Venstre er i den grad et parti, der har centraliseret Danmark under deres regeringstid. Tænk på, hvor mange rådhuse, politistationer og retsbygninger, der er slået sammen i forskellige reformer, siger Carsten Hansen.

Han undrer sig desuden over Venstres idé om at nedsætte den ministerielle arbejdsgruppe om udflytning.

- Vi har allerede sammen med SF og Enhedslisten nedsat en kommission, der blandt andet ser på udflytning af statslige arbejdspladser. Den skal aflevere her til september, så jeg kan ikke rigtig se behovet for at nedsætte en ny gruppe, siger Carsten Hansen.

Spørgsmål: Men er I med på selve idéen om, at man kan flytte statslige styrelser ud af de store byer?

- Ja, det har vi ikke noget imod, men man skal altså huske på, at vi har med skatteborgernes penge at gøre, siger han.

- Der kan sagtens være en styrelse, der kan ligge rundt omkring i landet, men da man i sin tid flyttede Sikringsstyrelsen til Esbjerg kostede det en halv million per medarbejder, så der skal altså også være økonomi i det, siger Carsten Hansen.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, undsiger lodret kritikken, og han mener, at der er behov for at løfte opgaven op på ministerielt niveau.

- Det passer simpelthen ikke.

- Vi har udflyttet konkrete opgaver som Skats betalingscenter til Ringkøbing, den digitale tinglysning til Hobro, sikkerhedsstyrelsen til Esbjerg og lavet et forsvarsforlig, hvor det var vigtigt for os at flytte arbejdspladser til de kaserner, som ligger langt fra København, siger han.

/ritzau/