S: Venstre synker lavt med Gucci-Helle-hetz

Hvis den kronik, som BT-journalisten Lars Fogt har skrevet i lørdagens udgave af Politiken, står til troende, så giver det stof til eftertanke og selvransagelse hos de politiske partier og især Venstre.

Det fastslår Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke.

I kronikken beskriver Fogt, hvordan et parti på Christiansborg forsøgte at få BT til at skrive om Helle Thorning-Schmidts (S) smag for dyrt tøj og kostbare tasker, så hun kom til at fremstå ude af trit med sine egne vælgere i forbindelse med seneste valg.

Ifølge Politiken var partiet Venstre.

- Det er en meget tankevækkende kronik. Hvis det står til troende - det, han skriver - så er det så lavt, at jeg har svært ved at tro, at man kan synke så dybt som parti, siger Heunicke til Ritzau.

Lars Fogt beskriver, hvordan han i forsommeren 2011 fik et notat fra et parti på Christiansborg:

- Partiets ansatte havde fundet utallige fotos af vores nuværende statsminister Helle Thorning-Schmidt i modetøj og med eksklusive designertasker i Berlingskes billeddatabase Scanpix og udførligt skrevet dem ned.

- Presseafdelingen vurderede løseligt, at Thorning-Schmidt havde tasker for en kvart million kroner og foreslog, at vi trykte fotos med priser på garderoben under overskriften "Gucci-Helle", skriver Lars Fogt i kronikken.

Journalisten sætter ikke navn på partiet, men Politiken har fra flere sider fået bekræftet, at der er tale om det daværende regeringsparti, Venstre.

- Selvfølgelig er der en politisk kamp, og jeg har også respekt for, at det skal der være. Men hvis det virkelig er rigtigt, at man kan synke så lavt i en kampagne mod politiske modstandere, så synes jeg, at man har et stort problem, siger Magnus Heunicke.

Han mener ikke, at man kan sige, alle kneb gælder i politik på samme måde som i krig og kærlighed.

- For mig at se er vi i politik, fordi man har idealer og værdier, man slås for. Og dette her er så langt fra de idealer og værdier, vi kæmper for i Danmark, som man kan komme.

- Jeg mangler ord. Jeg er temmelig chokeret over den oplysning - hvis den er rigtig. Det må virkelig mane til selvransagelse for dem, der har været involveret i det, siger han.

Venstres presseafdeling udtaler sig af princip ikke, oplyser pressechef Christian Hüttemeier til Politiken, mens politisk ordfører, Ellen Trane Nørby, i en mail til avisen skriver:

- Jeg har læst Lars Fogts kronik og har ingen kommentarer til de angreb, han kommer med.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip