S: Vi er stadig i mod finansskat

Regeringens tre partier er enige om, at man fortsat er imod dansk deltagelse i en europæisk finansskat på handel med aktier, obligationer og andre værdipapirer. Det fastslår Socialdemokraternes finansordfører, John Dyrby Paulsen.

Og det selvom SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, torsdag på sin profil på Facebook igen understreger, at SF er varm fortaler for en dansk deltagelse i skattesamarbejdet.

- Jesper Petersen må tale på SF's vegne, det skal jeg ikke blande mig i. Jeg blander mig i regeringens linje, og den går jeg også stærk ud fra, at SF bakker op om, siger John Dyrby Paulsen.

Jesper Petersen siger, at det kun kan komme på tale at ændre regeringens holdning i denne regeringsperiode, hvis alle regeringspartierne er enige. Men at man vil arbejde for, at Danmark kommer "om bord".

John Dyrby Paulsen siger, at finanskatten er "et område, vi følger med meget stor opmærksomhed".

- Men det skal være ordentligt og så omfattende som muligt, og gerne world wide, hvis man kan bruge det ord. Men det er klart, at vi følger det nøje og med stor interesse, siger han.

Spørgsmål: Er det med henblik på, at man kan ændre mening og gå aktivt ind i samarbejdet på et senere tidspunkt?

- Det er jo ren spekulation, og det beskæftiger vi os ikke med. Vi følger det med stor interesse, og det er der mange gode grunde til, siger John Dyrby Paulsen.

På sidste års socialdemokratiske kongres besluttede partiet, at man skulle arbejde på at få gennemført en skat på finansielle transaktioner. Beslutningen blev skrevet ind i det politiske program "Danmark herfra til 2032".

Ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) var der dog ikke noget nyt i kongressens beslutning, og siden har regeringen fastholdt sin linje.

John Dyrby Paulsen mener ikke, at der er noget modstridende i kongressens beslutning og den holdning, regeringen har nu.

- Det, synes jeg, matcher ganske fint og ordentligt. Jeg synes, at der er overensstemmelse med det, og det skal der også være, siger han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip