S vil gøre teltuddannelse obligatorisk

»I de senere år har vi oplevet alt for mange bortfløjne og sammenstyrtede telte. Derfor er vi nødt til at få skik med en branche, som ellers er en smule ureguleret med masser af udenlandsk arbejdskraft. Der er simpelthen behov for at få lavet en opstramning,« siger Bjarne Laustsen.

For at øge sikkerheden er det nødvendigt, at alle, der arbejder med teltopstilling, får en uddannelse. Uddannelsen eksisterer i forvejen i form af et AMU-kursus, problemet er bare, at den ikke er obligatorisk.

»Fordi den ikke er obligatorisk, bruger man den ikke. Og det skal der laves om på,« siger Bjarne Laustsen.

Derudover foreslår han, at de firmaer, der arbejder med teltopstilling, certificeres, så de har en slags autorisation, ligesom eksempelvis el- og vvs-firmaer.

»Så ved man, at de mennesker, der har med det her at gøre, har forstand på det,« påpeger han.

Til sidst vil Bjarne Laustsen samle kontrollen i én myndighed.

»For at komme alle de brodne kar til livs er vi nødt til at have kontrollen samlet ét sted, og der foreslår jeg Beredskabsstyrelsen, eftersom de er til rådighed 24 timer i døgnet,« fortæller han.

Fredag eftermiddag kom ni personer lettere til skade, da et cirkustelt styrtede ned over gæsterne under en forestilling i Kalundborg.

To personer er ifølge Midt- og Vestsjællands Politi fortsat indlagt til henholdsvis observation for hjernerystelse og brud i hofteregionen. De resterende syv personer er alle blevet udskrevet efter behandling for forskellige knubs.

 

Dagens Gossip