S vil jage pushere ud af København

Det er holdningen hos Socialdemokraterne på Københavns Rådhus, der nu bebuder en kampagne mod det omfattende narkosalg i byen. Det skriver b.dk.

»Der er alt for mange pushere i vores by. De sidder i ens opgang, når man kommer hjem. De står nede i parken eller i nærheden af skoler og uddannelsesinstitutioner. Det er et kæmpe problem, som vi bliver nødt til at gøre noget ved,« siger politisk ordfører Ikram Sarwar (S) til b.dk.

I kampagnen vil indgå en stribe folkemøder i de kommende måneder i de forskellige bydele, hvor man sammen med lokalrådene og SSP-samarbejdet vil forsøge at mobilisere borgerne til en fælles indsats mod narkopusherne.

Ifølge Ikram Sarwar er formålet at give folk mulighed for at udtrykke deres bekymring og diskutere, hvad man kan gøre for at løse problemerne.

»Vi håber, at det kan udvikle sig til en folkelig modstand mod pusherne og et stærkt signal til de kriminelle om, at vi vil dem ikke,« siger han.

En del af den kommende kampagne bliver også - på ny - at presse på overfor partifællerne på Christiansborg og Folketinget i det hele taget for at få grønt lys for en forsøgsordning, hvor salg af hash er legalt i København.

Tanken er, at import og salg skal foregå af offentligt kontrollerede kanaler. Formålet er at fjerne markedet fra rockere og bander - både for at få deres indtægtskilder til at tørre ud og for at reducere unges kontakt til den kriminelle verden.

Meget tyder dog på, at der vil være lange udsigter til, at den del af kampagnen kommer til at lykkes. Den øverste ledelse hos Socialdemokraterne har flere gange afvist, at en legalisering kan komme på tale, selv om Helle Thorning-Schmidt faktisk tidligt i sin karriere slog til lyd for et pilotprojekt med kontrolleret legalisering af cannabis.

»Man ønskede jo heller ikke et fixerum, men det er jo kommet nu. Kampagnen er også en del af en modningsproces, hvor vi skal forsøge at overbevise stats- og justitsministeren om, at vi skal prøve noget nyt,« siger Ikram Sarwar.

Kampagnen kommer, efter at Københavns Politi de senere uger har beslaglagt enorme mængder hash, hvilket kan tages som et tydeligt udtryk for, at der er et betydeligt marked for illegale stoffer i hovedstaden.

I starten af juli blev der fundet 243 kg. hash i et garageanlæg i Rødovre, og den 11. juli blev der ved ransagninger på en stribe adresser i det storkøbenhavnske område fundet ca. 300 kg. hash. Blandt lokale repræsentanter for borgerne på Nørrebro er man positive over for kampagnen.

»Vi hilser alle initiativer til at få fjernet pushere fra Nørrebro velkomment. Der er alt for mange pushersteder, og de er generende for lokalbefolkningen,« siger formanden for lokaludvalget Kim Christensen (S).

På Nørrebro beretter man bl.a. om nærmest trafikkaosagtige tilstande i nogle af de små gader, når kunder med diverse køretøjer opsøger pusherne. Der er også eksempler på pushere, som opholder sig lige ved siden af en legeplads og f.eks. ikke vil acceptere, at nogen sidder på bænkene i området, ligesom de ifølge Kim Christensen udviser en truende adfærd, hvis folk går for tæt forbi dem.

 

Dagens Gossip