S vil se Venstres nulvækst-matematik

»Det er første gang, at vi kan se konsekvensen fra Venstres nulvækst på de enkelte velfærdsområder. Og der kan vi se sort på hvidt, at tallene viser, at det ikke passer, hvis Venstre siger, at man kan ændre nulvækst uden, at det kan mærkes,« siger Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke (S).

Han mener ikke, at man kan styrke produktiviteten i den offentlige sektor ved at indføre nulvækst.

»Der bliver flere ældre, flere skal ind på uddannelserne og sådan noget som kræftmedicin til børn stiger eksempelvis mere, end pris og lønudviklingen gør. Og det skal man kunne finansiere, hvis man vil have et velfærdssamfund fremadrettet,« siger Magnus Heunicke.

Han mener, at nulvæksten helt konkret ikke vil kunne opretholde velfærden, da vi oplever en stigning i antallet af ældre og, at velfærdsområdet derfor kræver flere penge, end der er i dag.

Venstre selv kan ikke genkende AEs regnestykke. Både gruppeformand Kristian Jensen (V) og politisk ordfører Ellen Trane Nørby (V) kritiserer torsdag morgen AEs beregninger af konsekvenserne af nulvæksten.

»Tallene er fabrikeret af socialdemokraternes regnemaskine, hvor både Jesper Petersen (S) og Magnus Heunicke har sæde i rådet. Det har intet med Venstres politik at gøre. Regeringen vil gøre verdens største offentlige sektor større. Venstre vil sikre flere private arbejdspladser. Det er forudsætningen for fremtidens velfærd,« siger Kristian Jensen i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

 

Dagens Gossip