S vil snyd med lægeregninger til livs

26/05/2013 14:04

BNB

Nyheder
Sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) vil problemet til livs ved at skabe mere gennemsigtighed. »Det her er et velkendt problem. Vi har hele tiden været klar over, at hele beregningen mellem læger, regioner og patienter i høj grad beror på tillid. Jeg har flere venner, som er praktiserende læger, og når jeg har spurgt dem, om de reelt har mulighed for at snyde, så har svaret været »ja«, og selv om jeg har den overbevisning, at langt de fleste aldrig kunne finde på at snyde, så skal man slet ikke have muligheden,« siger Flemming Møller Mortensen til Berlingske Nyhedsbureau. Fuskeriet med regningerne illustrerer regionernes begrænsede mulighed for at kontrollere, om de årlige 60 millioner regninger på i alt 13,7 milliarder kroner (2011), som de modtager fra blandt andre praktiserende læger og speciallæger, er korrekte. Regionerne har derfor opfordret borgerne til selv at kontrollere på sundhed.dk, hvor mange regninger, der er udskrevet i deres navn. I august 2012 kritiserede Rigsrevisionen den manglende kontrol af lægeregninger, og nu skal der handles, lyder det fra Flemming Møller Mortensen. »Rigsrevisionens kritik af den manglende kontrol i 2012 har givet os politikere et vink med en vognstang, og jeg er enig i, at det i 2013 slet ikke er godt nok, at man ikke har en gennemsigtighed i forhold til det, man betaler for,« siger han »Vi skal være meget skarpe på forvaltningen af skattekronerne, for vores høje skattetryk og vores velfærdssamfund beror på, at der er ordentlighed,« tilføjer han og henviser blandt andet til regeringens lovforslag, hvor regionerne får mere kendskab til lægernes data.

Mest læste i dag

Sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) vil problemet til livs ved at skabe mere gennemsigtighed.

»Det her er et velkendt problem. Vi har hele tiden været klar over, at hele beregningen mellem læger, regioner og patienter i høj grad beror på tillid. Jeg har flere venner, som er praktiserende læger, og når jeg har spurgt dem, om de reelt har mulighed for at snyde, så har svaret været »ja«, og selv om jeg har den overbevisning, at langt de fleste aldrig kunne finde på at snyde, så skal man slet ikke have muligheden,« siger Flemming Møller Mortensen til Berlingske Nyhedsbureau.

Fuskeriet med regningerne illustrerer regionernes begrænsede mulighed for at kontrollere, om de årlige 60 millioner regninger på i alt 13,7 milliarder kroner (2011), som de modtager fra blandt andre praktiserende læger og speciallæger, er korrekte.

Regionerne har derfor opfordret borgerne til selv at kontrollere på sundhed.dk, hvor mange regninger, der er udskrevet i deres navn.

I august 2012 kritiserede Rigsrevisionen den manglende kontrol af lægeregninger, og nu skal der handles, lyder det fra Flemming Møller Mortensen.

»Rigsrevisionens kritik af den manglende kontrol i 2012 har givet os politikere et vink med en vognstang, og jeg er enig i, at det i 2013 slet ikke er godt nok, at man ikke har en gennemsigtighed i forhold til det, man betaler for,« siger han

»Vi skal være meget skarpe på forvaltningen af skattekronerne, for vores høje skattetryk og vores velfærdssamfund beror på, at der er ordentlighed,« tilføjer han og henviser blandt andet til regeringens lovforslag, hvor regionerne får mere kendskab til lægernes data.