S vil stresse og straffe rumænere

»Det er et kæmpestort problem, når man kan se, at rumænere ligger og overnatter i parker, i baghaver og på folks både. Jeg møder københavnere, som oplever store problemer med deres gårde, som er invaderet af rumænere,« siger Trine Bramsen til Politiken.

Hun opfordrer politiet til at sætte maksimalt ind over for rumænere, som enten tigger, begår kriminalitet eller samler flasker.

Det skal ske for »at stresse rumænerne, så de ikke har et indtryk af, at de bare kan komme og bruge Danmark som campingplads,« siger hun og foreslår, at rumænerne skal vækkes om natten og fjernes, og at de rumænere, der sidder og tigger eller spiller musik foran supermarkeder, skal straffes.

Hvis rumænerne ikke rejser ud af landet, kan man i værste konsekvens sætte dem i fængsel for at signalere, at de ikke skal være her, mener S-ordføreren ifølge Politiken.

Retsordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper (Ø), undrer sig over den skrappe socialdemokratiske opsang målrettet en specifik befolkningsgruppe.

»Det er noget af det mest unuancerede og ensidige, jeg har hørt i lang tid. Hvis vi skal løse problemet med udenlandske hjemløse, der kommer til Danmark, fordi de gerne vil have et arbejde – men møder en anden virkelighed – skal vi være noget mere nuancerede end at snakke stress og jag og politi,« siger hun til avisen.

Ifølge Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), er Trine Bramsens udmelding »alle tiders«:

»Lad os endelig få flere aktioner mod den her gruppe. Det har vi efterlyst længe. Problemet kan være løst ganske hurtigt, hvis man sætter hårdt mod hårdt. Jeg har en tiltro til, at man gennem de næste måneder ser en lang række politiaktioner,« siger han til Politiken.

 

Dagens Gossip