Så åbner støttepulje til nye solcelleanlæg

Allerede i 2012 aftalte partierne bag energiforliget, at man ville indføre en ny, midlertidig forhøjet støtte til solcelleanlæg og husstandsvindmøller.

Men først nu bliver der åbnet for ansøgninger til støtteordningen, som giver ejerne af sådanne anlæg en forhøjet elsalgspris i 2015 på 1,02 kroner pr. kWh i modsætning til de nuværende 60 øre.

Årsagen til forsinkelsen er, at EU-kommissionen har brugt lang tid på at gennemgå ordningen og vurdere, om der er tale om ulovlig statsstøtte.

Det er der ikke, og det glæder klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

- Vi har ventet lang tid på dette, og der er nu udsigt til, at solcelle- og husstandsvindmølleejere meget snart kan få den støtte, som de er blevet stillet i udsigt, siger han i en pressemeddelelse.

Den samlede pulje lyder på 60 MW, og der åbnes for ansøgninger fra 16. marts.

Der ydes maksimalt støtte til 6 kW pr. bolig, og støtten uddeles efter først-til-mølle-princippet.

Puljen for 2015 er inddelt i fire underpuljer, der er beregnet på udlejningsejendomme, solcellelaug eller fællesanlæg. Den fjerde pulje, der omfatter private boliger og som er på 12 MW, er tilegnet private boliger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip