Så er det sidste chance for at score dette fradrag

Fradraget kan blive til gavn for alle, der tjener mellem 32 og 35.000 kroner om måneden, og det du skal gøre er, at indbetale på en pensionsordning i år frem for næste år

Det er omkring 100.000 skatteydere har mulighed for at score et ekstra fradrag ved at sætte penge ind på pensionskontoen i år – nemlig de skatteydere der tjener mellem 389.900 og 421.000 kroner om året.

Det svarer rundt regnet til en månedsløn på mellem 32.500 og 35.000 kr.

Ikke alene vil disse skatteydere til næste år slippe for at betale topskat, men vil i indeværende år også kunne få et større skattefradrag på deres pensionsindbetalinger end til næste år.

Fradragsværdien af pensionsindbetalinger i dette indkomstinterval falder nemlig med 15 procentpoint til næste år, så ved at fremrykke eventuelle pensionsindbetalinger fra 2013 til 2012, er der penge at tjene.

Fradraget i topskatten for pensionsindbetalinger sker kun på pensionsordninger med løbende udbetalinger, hvilket vil sige ratepensioner og livrenter. Der er endvidere et loft over indbetalinger på ratepensioner med fradrag på 50.000 kroner om året, hvorimod der ikke eksisterer et loft for indbetalinger på livrenter.

Skrevet af Claus Forrai.

Læs mere: Så høj bliver afgiften på brænde

 

Dagens Gossip