Så mange danskere indrømmer spritkørsel

En ud af fire danske bilister har mindst én gang kørt bil, selvom de var klar over, at de havde drukket for meget alkohol.

Hver 20. bilist indrømmer samtidig, at de som minimum kører spritbilisme en gang om året.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.

”Der er alkohol involveret i hvert femte trafikdrab, så antallet af spritbilister på de danske veje er et kæmpe stort problem,” siger Mogens Kjærgaard Møller, direktør i Rådet for Sikker Trafik, til Søndagsavisen.

Rådets egne tal viser, at godt 10.000 spritbilister kører rundt på de danske veje hver eneste dag.

”Det er oftest folk, der har fået en genstand eller to for meget til en social sammenkomst og så har vurderet, at de sagtens kan køre bil alligevel. Og så er der dem, der drikker alkohol hver eneste dag og samtidig kører bil,” siger Carsten Andersen, presseansvarlig i Rigspolitiet.

På trods af de mange spritbilister og den fortsat høje frekvens af ulykker, hvor alkohol spiller en rolle, går det den rigtige vej.

Antallet af spritbilister og dødsulykker i trafikken er mere end halveret de seneste 30 år, og det skyldes ikke mindst en lang række informationskampagner, som har gjort det socialt uacceptabelt at køre spritkørsel.

”Det var et langt mere omfattende billede for bare 20-30 år siden. Der var holdningen ofte, at hvis ikke man kunne gå hjem, så kunne man vel køre. Sådan er det ikke længere i den brede befolkning, men det betyder langt fra, at problemet er løst,” siger Carsten Andersen.

 

Dagens Gossip