Så mange får julegaver fra firmaet

Selvom krisesnak og sortsyn har svært ved at slippe sit tag i danske virksomheder, så tyder noget på, at det ikke er julegaverne, der ryger.

En undersøgelse blandt 281 virksomheder i Dansk Erhverv viser, at ni ud af ti firmaer stadig giver deres ansatte julegaver, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ud af dem får 26 procent gaver til en værdi af mellem 400 og 500 kroner, mens 30 procent kan se frem til en gave, der er prissat til mellem 500 og 750 kroner.

- Selvom der generelt er behov for løntilbageholdenhed, så vil man her gerne vise, at man værdsætter medarbejderne. Det er noget, der kan ses og mærkes, siger analysechef Gert Laier Christensen fra Dansk Erhverv.

Ifølge ham ligger størrelsen af julegaverne på niveau med de forrige års priser, og det billede genkender Leila Kirk, der er HR- og personalechef i den nordsjællandske entreprenørvirksomhed HHM A/S.

De 120 medarbejdere får igen i år en gave til cirka 500 kroner.

- Vi vil gerne holde fast i alt det sociale og hyggelige, selvom tingene kan være lidt svære, siger Leila Kirk til avisen.

Hun fortæller, at virksomheden tidligere har overvejet at skære ned eller helt droppe julegaver, men er gået væk fra det igen.

- Vi synes, at det er et skulderklap for en god indsats. Medarbejderne er jo den vigtigste ressource, vi har, siger Leila Kirk ifølge Frederiksborg Amts Avis.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip