Så meget er Lego værd

De er i næsten alle børneværelser i hele verden. De små legefigurer og klodser. I alle former og farver har de med siden 1932, hvor Lego blev grundlagt, ført virksomheden til milliardsucces.

Og nu sætter den amerikanske legetøjsnalytiker Sean McGowan fra investeringsbanken Needham & Company et beløb på, hvad Lego er værd. Cirka 114 milliarder kr. Det skriver TV2 Finans.

LÆS OGSÅ: Lego giver baghjul til Barbie og Spiderman

Men selvom han vurderer, at Lego er omkring 114 milliarder kr. værd, så skal virksomheden ved et eventuelt salg ikke satse på, at det er det beløb, der bliver givet for den familieejede legetøjsgigant.

»Hvis virksomheden nogensinde skulle blive solgt, ville det realistisk set være til en lavere pris, men det er umuligt at sige, hvor meget lavere. Hvis jeg ejede virksomheden, ville jeg sige til alle, der ringede med købstilbud, at jeg ikke ville sælge for mindre end 20 milliarder dollar, men ak, jeg ejer ikke virksomheden,« siger Sean McGowan til TV2 Finans og forklarer, at der ikke er nogen virksomheder, der vil være i stand til at købe Lego for så stort et beløb.

LÆS OGSÅ: Lego leverer endnu et rekordregnskab

Igen i går leverede Lego endnu et rekordregnskab med et overskud efter skat på 2.381 millioner kr., der får virksomheden til at beholde pladsen på succesbølgen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

 

Dagens Gossip