Sådan bliver de kommende ydelser på flekslån

Der er stadig tale om lave renter set i historisk perspektiv på en lånetype, der indledte tilværelsen med en rente på 3,95 procent. Året efter steg den til 4,38 procent, og undervejs til de nuværende niveauer var F1-renten oppe og vende på 5,61 procent.

Efter dagens rentetilpasninger koster det i Nordea Kredit 3.420 kroner om måneden at have et F1-lån. Men flere realkreditinstitutter forsøger at overtale kunderne til at binde renten i længere tid - blandt andet med højere priser på de længereløbende flekslån. Og prisforskellen for en længere renteperiode er lille, mener boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann.

»En boligejer med et F3-lån på 1 million kroner skal således betale en ydelse på 3.460 kroner om måneden efter skat i de kommende tre år. Det er blot 40 kroner mere, end hvis boligejeren var fortsat med sit F1-lån,« påpeger hun.

Hvis renten på F1-lånet stiger med 0,8 procent i løbet af det kommende år, så har boligejere med F3-lån samlet set fået en lavere rente.

Et skift fra etårig til femårige rentetilpasninger betyder et hop i ydelsen på 210 kroner om måneden til 3.610 kroner med afdragsbetaling og et hop på 770 kroner for lån uden afdrag til 1.540 kroner om måneden.

 

Dagens Gossip