Sådan bliver du berørt af lockout tirsdag

01/04/2013 19:07

BNB

Nyheder
KLs lockout er trådt i kraft fra mandag, og den omfatter de lærere, der er overenskomstansat og medlem af organisationer under Lærernes Centralorganisation. Det er mindst 60.000 lærere på folkeskoler, friskoler, voksenuddannelsescentre, AMU-centre og privatskoler - den største lockout i danmarkshistorien.Nogle lærere har dog lov til at undervise. Det er de godt 8.000 tjenestemandsansatte, der ikke er ansat på overenskomst og dermed står uden for konflikten. De har pligt til at møde op på skolen, og hvis skolen holder åbent, er det deres opgave at føre tilsyn med de elever, der møder op under konflikten. Ifølge DLF er det op til den enkelte skole at vurdere, om der er nok tjenestemænd til at føre et forsvarligt tilsyn. Hvis det ikke er tilfældet, kan skolen vælge helt at lukke.Da der er stor forskel på, hvor mange tjenestemænd og overenskomstansatte lærere, de forskellige skoler har, er der også stor forskel på, hvordan eleverne på de enkelte skoler vil blive berørt. Landsforeningen for forældre til børn i folkeskolen, Skole og Forældre, opfordrer forældrene til at holde sig orienteret.»For forældre til børn i folkeskolen er det vigtigste råd at se på skolens hjemmeside eller forældreintra. Der kan være meget store forskelle på, hvor meget undervisning, der bliver gennemført, og hvor mange elever, der bliver sendt hjem,« lyder rådet på Skole og Forældres hjemmeside.Også hos Ministeriet for Børn og Unge kan forældre og lærere søge information om, hvordan de skal forholde sig under en konflikt. Her sidder medarbejdere klar til at svare på spørgsmål i call-centret på telefon 33925111.

Mest læste i dag

KLs lockout er trådt i kraft fra mandag, og den omfatter de lærere, der er overenskomstansat og medlem af organisationer under Lærernes Centralorganisation. Det er mindst 60.000 lærere på folkeskoler, friskoler, voksenuddannelsescentre, AMU-centre og privatskoler - den største lockout i danmarkshistorien.

Nogle lærere har dog lov til at undervise. Det er de godt 8.000 tjenestemandsansatte, der ikke er ansat på overenskomst og dermed står uden for konflikten. De har pligt til at møde op på skolen, og hvis skolen holder åbent, er det deres opgave at føre tilsyn med de elever, der møder op under konflikten. Ifølge DLF er det op til den enkelte skole at vurdere, om der er nok tjenestemænd til at føre et forsvarligt tilsyn. Hvis det ikke er tilfældet, kan skolen vælge helt at lukke.

Da der er stor forskel på, hvor mange tjenestemænd og overenskomstansatte lærere, de forskellige skoler har, er der også stor forskel på, hvordan eleverne på de enkelte skoler vil blive berørt. Landsforeningen for forældre til børn i folkeskolen, Skole og Forældre, opfordrer forældrene til at holde sig orienteret.

»For forældre til børn i folkeskolen er det vigtigste råd at se på skolens hjemmeside eller forældreintra. Der kan være meget store forskelle på, hvor meget undervisning, der bliver gennemført, og hvor mange elever, der bliver sendt hjem,« lyder rådet på Skole og Forældres hjemmeside.

Også hos Ministeriet for Børn og Unge kan forældre og lærere søge information om, hvordan de skal forholde sig under en konflikt. Her sidder medarbejdere klar til at svare på spørgsmål i call-centret på telefon 33925111.