Sådan bliver sankthans-vejret

Vejret i dag kommer til at minde en hel del om weekendens vejr, som både har været præget af skyer, byger og pletvis sol.

- I løbet af dagen kommer vi til at se nogle byger bevæge sig hen over det østlige Jylland, men der ser ud til, at de bliver opløst hen mod aften, siger DMI’s vagtchef Frank Nielsen, til Dagens.dk.

De sidste par dage har sjællænderne været hårdest ramt af byger, så risikoen for våde Sankt Hans-bål er temmelig stor i det sjællandske.

I Nordjylland ser det ud til, at skyerne kommer til at holde lige så godt på vandet, som de har gjort de sidste par dage, så hvis man ønsker en helt tør midsommeraften er det her, man skal søge hen.

- Og så er der også en lidt ny ting. Vi kan se, at der er et frontsystem, der skal passere, og det kommer formentlig til at ramme i Sønderjylland i løbet af mandag aften, siger Frank Nielsen.

Sønderjyderne er dermed mest i risikozonen for at blive ramt af en skylle midt i midsommervisen.

Dagtemperaturerne mandag forventes at ligge på 17-19 grader, hen mod aftenen daler de til omkring 16 grader, og ved midnatstid kan vi risikere at få temperaturer på omkring 10 grader.

- Så det er nok en god idé at tage en lidt varm trøje med, hvis man skal være længe ud på sankthans-aften, råder DMI’s vagtchef.

 

Dagens Gossip