Sådan bliver vejret i weekenden

Det bliver ikke altid lige kønt, men til gengæld går vi en lun weekend i møde. Undervejs bliver himlen ofte dækket af skyer, og der falder en del regn. Men solen kigger også frem af og til.

Temperaturen vil ligge mellem 17 og 25 grader - varmest bliver det i de østlige egne. Vinden vil generelt friske op fra sydvestlig retning.

Fredag er landet dækket af skyer, og der kommer også en del regn. Særlig i den nordvestlige del af landet.

- Det er de sydøstlige dele af landet, der fredag får det flotteste vejr i forhold til resten af landet. Her bliver det mest tørt, og der vil være perioder med nogen sol, siger vagtchef ved DMI Jørn Thomsen.

Jo længere sydøst, man kommer, jo bedre vejr bliver det, fortæller han. Mens man på Bornholm og Lolland-Falster kan nyde omkring 23 grader, må man i Nordvestjylland nøjes med omkring 17-18 grader, mens det regner.

I løbet af natten til lørdag breder regnen sig til det sydøstlige Danmark.

- Lørdag starter ud skyet og med stedvis regn. Ellers klarer det op vestfra med nogen sol og mest tørt vejr, siger Jørn Thomsen.

Det betyder, at også danskere med bopæl i den vestlige del af landet kommer til at mærke de lune temperaturer over 20 grader lørdag. Der kan dog stadig snige sig en byge ind hist og her, siger vagtchefen.

- Lørdag er nok den bedste dag overordnet set. Men det er ikke sikkert, at man synes det på Østsjælland, lyder det fra Jørn Thomsen.

I løbet af natten til søndag trækker et nyt regnvejr ind vestfra.

- Søndag kan de østlige egne igen glæde sig over ganske pænt vejr først på dagen. Ellers kan vi forvente skyet vejr og forbigående regn - dog med opklaring vestfra i løbet af dagen, siger Jørn Thomsen.

Weekenden bliver generelt mest regnvåd i Nordvestjylland, hvor der vil falde et sted mellem 10 og 20 millimeter regn, siger han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip