Sådan dækker forsikringen ungernes iPad og smartphone i skolen

Hvis dit barns iPad eller anden elektronik går i stykker på skolen, kan du ikke være sikker på, at være dækket af forsikringen. Tjek dine forsikringer inden skaden sker.

Smartphones, bærbare computere og iPads (og andre tablets) er efterhånden en del af undervisningen på mange skoler. Det store spørgsmål fra mange forældre er, hvordan eller om forsikringen dækker, når ens iPad går i stykker i skoletiden.

Svaret på forsikringsspørgsmålet er yderst kompliceret og afhænger af mange forskellige faktorer.

Sammen med brancheorganisationen Forsikring og Pension har onlinemagasinet MereMobil.dk sammensat en oversigt med svar på de tre mest almindelige spørgsmål, når det drejer sig om forsikring af ungernes gadgets.

iPad ryger på gulvet og går i stykker
Hvis en iPad, smartphone eller bærbar computer ryger på gulvet i skolen, er der kun dækning, hvis forsikringen indeholder en særlig dækning for såkaldte ”pludselige skader”.

En ”pludselig opstået skade” er en skade, der sker uventet eller er opstået som følge af en pludselig hændelse.

Betingelserne kan være meget forskellige fra selskab til selskab.

iPad stjæles fra skoletasken eller klasselokalet
Hvis dit barn mister en iPad eller anden elektronik som følge af tyveri fra tasken, dækker forsikringen, med mindre at tasken er efterladt uden opsyn. I så fald kan der være tale om grov uagtsomhed. I sådanne tilfælde kan dækningen nedsættes eller bortfalde helt. Dette vil være en konkret vurdering.

Hvis iPad’en er låst inde i et skab eller i et aflåst lokale, vil forsikringen dække tyveriet.

iPad ødelægges af kammerat
Som udgangspunkt er der kun dækning, hvis ejeren af udstyret har tegnet en ”pludselig skade”-dækning.

Hvis eksempelvis en iPad ødelægges af en kammerat, der ikke har gjort det med vilje og ikke kan bebrejdes, dækker forsikringen som udgangspunkt ikke.

Hvis du har tegnet en ”pludselig skade”-dækning på indboforsikringen, kan denne dække. Det kan også være at kammeraten har tegnet en indboforsikring, hvor der på ansvarsdelen er en sådan pludselig skade dækning.

Ødelægger kammeraten udstyret med vilje, er der typisk dækning på kammeratens ansvarsforsikring, der er en del af personens indboforsikringen. Her skal det bemærkes, at op mod hver tiende ikke har en sådan forsikring.

Generelt skal du vide, at der er forskel på betingelser og dækninger hos de forskellige forsikringsselskaber.