'Sådan er livet': Angelina har fået fjernet æggestokkene

For ca. to år siden fik den 39-årige Angelina Jolie fjernet sine bryster ved en operation for at mindske risikoen for at udvikle brystkræft.

Kampen mod den frygtede sygdom fortsætter for den amerikanske skuespiller, der nu fortæller, at hun også har fået fjernet æggestokkene og æggelederne, skriver hun i en klumme i The New York Times.

En blodprøve viste for nogle år siden, at skuespilleren havde 87 procent risiko for at udvikle brystkræft pga. en mutation i BRCA1-genet, og da både hendes mor, mormor og tante havde tabt kampen til kræft, så var beslutningen om den omfattende brystoperation ikke så svær.

Nu var tiden så kommet til den næste forebyggende operation, skriver hun.

- Jeg ønskede, at andre kvinder i farezonen kender deres muligheder. Og lovede derfor at følge op med informationer, der kunne være brugbare, herunder nye forebyggende operationer som fjernelse af mine æggestokke og æggeledere, skriver skuespilleren.

Beslutningen om en ny operation kom efter nye test viste forhøjede infektionstal, som kunne tyde på begyndende udvikling af kræft i æggestokkene. Beskeden var chokerende og familien skulle samles.

- Jeg ringede til min mand i Frankrig, som var på et fly inden for få timer. Den smukke ting ved sådanne begivenheder i livet er, at der er så meget klarhed. Du ved, hvad du lever for og hvad der betyder noget. Det er fredfyldt, skriver Angelina Jolie.

Hun opsøgte samme dag en læge og besluttede at sætte gang i processen med en operation. Jolie fik fjernet en lille, godartet tumor og skal nu tage hormoner, som betyder, at hun er kommet i overgangsalderen. Derudover kan hun nu ikke få flere børn.

Angelina Jolie har født tre børn og har to adopterede børn sammen med skuespilleren Brad Pitt.

Newspaq

 

Dagens Gossip